18 Augusti 2010

Då va de Måndag igen, förbannat va tiden går fort, Nu är de bara snart 2 månader till Jul.
Jag är i fullfart att försöka byta bort min julafton. Ja gillar inte att jobba julafton speciellt i år när ja fyller 25.

Då är de en ny vecka med nya tag. De blur betydligt mer o göra dessa veckor fram över. Imorgon åker min Chef till Kina och då är de ja som ska vara lite begravningsansvarig. Då är de dags o gära lite kistdekorationer och de gillar inte nerverna alls. Men ja borde inte vara nervös för så svårt är de inte och ja vet att ja klarar de.  Varför är självtroendet så dåligt när de väl gäller?

Då är de en vecka kvar till de där förbannade läkarbesöket. Just nu har ja en massa saker ja ska säga till den där läkaren, hon ska få höra precis va ja tycker. Men känner ja mig själv så kommer ja tappa bort allt de där när ja väl sitter där. Vaknade inatt med extremt ont i magen. Så ont ska ja inte ha riktigt än och de gör mig väldigt nervös att de har rätt. Just nu får ja inte ihop någonting. Ja vill bara ha allt avklarat.

Idag är de tvättdag. Träffade den fruktade tvätttanten där nere. Hon som skällde på mig för något år sen att ja inte städar efter mig. Hon är hemsk och jag förstår aldrig va hon säger. Just nu försöker ja planera så jag slipper möta henne där nere eller va hemma när hon ska börja tvätta. För inget duger åt henne. Mardröm.

Tanken är att ja ska gå ut o gå efter tvätten. Ja är så trött på att gå här på Sjöbo så ja hoppas att någon vill gå ut och gå med mig vid kransmossen eller pike
Husletandet går de inge vidare för just nu. De händer inget på Hemnet. De kommer inte in nått nytt knappt o gör de de så är de inget som intresserar oss. Lite tråkigt men vi behöver spara lite pengar, nu måste vi ju ha 15% i handpening. De värderar ju våran lägenhet till 130 tusen. + - 20 tusen. Allt har ju med hur de ser ut på marknaden precis när vi ska sälja. Jag hoppas på att få gjort lite i lägenheten innan vi ska sälja. Lägga lite nya golv och så. Pappa har lovat att hjälpa lite oss.

De händer annars en hel del annat roligt just nu. Ska inte berätta än, men en del vet va ja menar.
Älsklingen ska bli bjuden på Oliven och Elfsborg idag och jag ska sitta här o titta på tv eller nått.
De är såååå synd om mig ;)

Puss på're!

16 Oktober

Då har man jobbat klart för dagen. De gick fort och vi hade en hel del att göra.
De är ju väldigt kallt med vackert ute och de gjorde nog att folk blev sugna på att greja hemma.

Älsklingen är på Åby med sig pappa och jag ska hämta dem snart. De börjar bli lite knappt om tid men jag orkar inte lämna soffan just nu. Blev så sugen på pannkakor på vägen hem från jobbet så stannade och köpte färdiga från ICA. Va ju ändå tvungen att köpa de. Men de va ingen vidare kan jag säga, riktigt äckliga rent ut sagt.
Så nu sitter jag här och är hungrig än då. Attans.
Direkt efter ja har hämtat dem ska vi till Emma o Rickard. Rickard fyller ju 25år idag och vi ska fira honom. För mig blir de dock nyktert. Jobbar imon och kände att ja orkar inte må dåligt imon.

Ne nu måste ja röra på mig!




GRATTIS till 25åringen =)


14 Oktober 2010

Då va de redan Torsdagskväll och imorgon är de Fredag och då har halva Oktober gått. De är helt otroligt va tiden går fort just nu.

Igår va de jobb som gällde och efter det blev de en kvällspromenad med Malin. Vi gick en sväng på Kype. Vi tänkte inte på innan vi gick att vi kanske skulle kolla och bestämma oss för vilket spår vi skulle gå och vilken färg den hade. Hamnade i valet och kvalet flera gånger och fick chansa vilken väg vi skulle gå. Tillslut blev de att vi gick 2,3km och de blev de lite kort så vi tog en sväng runt sjön med. Vad jag vet så har jag inte gått på Kype innan så jag visste inte alls hur de såg ut men de va verkligen mitt ute i skogen kändes de som. De va iallafall väääldigt mörkt. Vi blev lite smått vettskrämde när vi helt plötsligt hör någon prata bakom oss och vi ser bara två vita prickar. Då va de två löpare med pannlampa. Haha.
Efter vi hade varit så duktiga så ville våra karlar ha mat så de fick bli macedonken. Inte bra alls. Men hade rört på mig iallafall.

På tre dagar har jag varit ute o gått på 3st "motionspår". Kransmossen, Pike och Kype.
Tänkte jag skulle utvärdera lite.

Kransmossen: Jag tycker helt klart Kransmossen är bäst men jag kanske är lite hemma-blind imed att de är där jag alltid har hållt till när de gäller sånt. För de första är hela 5 kilometarn asfalterad och de finns gott om ljus. De är bra för hundarna och deras tassar när de är asfalterat medans att de också går o springa vid sidan om man vill springa på grus.  De är rätt mycket backar men de är skönt att de går nerför på slutet.
De är gott om parkeringar även om de blir en bra bit från parkeringen till spåret om den första parkeringen är full vilket den ganska ofta är imed att de spelas och tränas en hel del fotboll på kransmossen med. De finns både 2 km, 5km, 7km och 9/10 km. Jag trivs på kransmossen.

Kype:  Kype ligger väldigt bra där och de är väldigt mysigt. Däremot är de inte alls asfalterat och Greta (Hunden) gillar inte de alls för hon får ont i tassarna. Tyckte att de va rätt konstiga spår och längder på spåren. 
Man ska absolut inte gå eller springa där ensam som tjej på den mörka delen av året för de är verkligen avskiljt. De har varit mycket skummisar där uppe också. Hörde för något år sen då de hade haft problem med en blottare som sprang efter ensamma tjejer, naken. Jag hade blivigt livrädd. Om man är riktigt hurtig kan man ju gå knalleleden. Den är på 4,2 mil och går tillexempel genom Bollebygd. 

Pikesjön:  Vet inte om Pikesjön räknas som ett motionspår för vi kunde inte hitta några markeringar på olika slingor och hur långa dem va. Vi kan ju ha missat de med. Däremot finns de ingen belysning så de funkar ju inte nu när de blir mörkare. De är också rätt lätt o gå fel och inte ha en aning hur långt man gått. Jag, Therese och Sofia va ute o gick där i tisdags, mitt på dagen. Vi följde den stora grusvägen och efter 40 min så hade vi inte en anning vart vi var på väg. De blev en timme tillslut så jag tror de rör sig runt 5km. De är ju väldigt mysigt o fint där uppe som sagt men de är ju inget ställe man går en spontan promenad.


Vi får hoppas att de blir lite fina dagar nästa vecka med så man kan testa lite mer ställen. De finns väl lite vid Byttorp, Ymergården och Ryda. Är de någon som kan nått mer här i Borås?


Idag har vi firat Pappa. Han fick en tavla av oss. Ett kort på Greta han tog när de var i Härjedalen (?) får någon månad sen. Han har ju fastnat för de där med fota. Så han fick också ett stativ. Han va jätte nöjd =) Han hade vunnit en vacker pannlampa med som mamma anväde när hon skrev på datorn. Praktiskt =)
Vi fick mumsig smörgåstårta och en ny glasstårta mamma testade. Den va väldigt god, men väldigt söt.  Kolasåsen va himmelsk. Den gjorde man genom att koka en burk kondenserad mjölk i 2 timmar.
Receptet har ni här: http://www.ica.se/recept?recipeid=712994
Mamma gjorde den med blåbär och de gick bra de med.




I helgen blir de framförallt jobb och fira Rickard som fyller 25.
Tänk att de är ett helt år sen vi va på kielkryssning. Herregud va de går fort.



12 Oktober 2010

Igår blev en jobbig dag. Trodde att de västa som kunde hända hos barnmorskan va att ja fick sitta i den där elaka stolen. Ack så fel jag hade. Direkt när jag kom dit så ställde de mig på vågen. Aldrig varit så hos barnmorskan så blev lite nervös. Vi satt oss på hennes rum och hon frågade hur lång jag var och räknade ut mitt BMI. Som jag vet inte är bra, däremot tycker jag att BMI är ett konstigt sätt att räkna då en hel del har mycket muskler som väger en hel del. Iallafall så förklarade hon för mig att jag är för tjock för att få något nytt recept. Jag blev chockad. De har aldrig pratat om min vikt där innan så detta kom som en överaskning. Jag har ett BMI på 37, de vill att jag ska ha ett BMI på högst 30. De betyder att jag måste gå ner 17kg innan de kan skriva ut till mig. Jag måste gå till läkaren som ska göra en utredning över om mitt preventivmedel fungerar på mig. När jag har använt de utan problem i mer än 2½ år. De är rädda att de inte ska fungera på överviktiga. Då undrar ja hur de tänker, chansen är rätt mycket större att jag blir oönskat gravid utan nått än med.
Jag förstår också att detta görs för att de bryr sig o att de vill att man ska ta tag i sin vikt. Men när jag för 1 år sen och jag vägde betydligt mer va de inga problem. Va hände? Jag har inget högt blodtryck, jag har ingen i släkten som drabbats av varken blodpropp eller bröstcancer och jag har ingen migrän. 
De känns som en jävla häxjakt på överviktiga. De är fan ingen nyhet att jag är fet, de vet jag. Och jag kämpar. Men de verkar hon inte tro på. De ska bli intressant när ja ska dit om två veckor och utredas.

Räkna ut ditt BMI http://www.minspecialk.se/bmi-calculator.aspx?gclid=CPmevsiLzaQCFUWF3godxyidLA

Efter den hemska upplevelsen åkte jag hem till Mor och Far och vi gick 5km på kransmossen.
Mor blev inte lycklig när hon hörde om detta. men de är väl bara o ta tag i de även om de känns som att de inte har med att göra va jag väger. De är inte så att jag är döende. Hur som helst så förstörde de min dag igår.

Idag va de dags för tandläkaren, de va de jag var mest nervös över när denna veckan skulle börja.
Jag har ju som sagt slarvat en he del. Men jag måste ha världens bästa tänder. De hade inte hänt någonting. Jag har något litet hål imellan kindtänderna men de är så små att de är ingen ide att göra något åt och de har stått still de senste åren. SKÖNT! men nu ska jag skärpa till mig.

Jag har betämmt att jag ska lära mig virka. Måste ha något att göra när jag sitter framför TV:n. Jag tänkte att ja skulle börja med en halsduk. men tillslut vill ja lära mig att göra sånadär gosiga söta figurer som en vän till mig gör. Vi får väl se hur lång tid de tar innan jag kan göra sånna. Va iallafall och köpte mig en virknål och ett garnnystan på atelje margareta efter tandläkaren. Jag hittade ett klipp på internet där de visar hur man gör.
Grunderna iallafall =) http://svtplay.se/v/1498141/lar_dig_virka_med_julia



Om någon timme kommer en från Swedbank och värderar våran lägenhet. De ska bli inressant men just nu vill jag bara ha de gjort. Sen blir de en promenad med syster och lite presentshopande.
Ikväll ska ja lära mig virka och titta på husfruarna så kan Älsklingen titta på sin fotboll

Puss på er alla!



11 Oktober 2010

Nu har jag inte bloggat på ett tag igen. De har varit fullt upp nästan hela veckan.
I onsdags var de hockey med älsklingen, Emma och Rickard. BHC - Oskarshamn.
Emma har ju bott i Oskarshamn så hon hade ju lite påtryckningar från alla håll vad hon skulle heja på.
Men om inte ja minns fel så har hon sagt att hon hejar på Oskarshamn när de spelar i Borås och Borås när de spelar i Oskarshamn. Dee är väl ingen dum idé. Iallfall inte denna gången imed att Oskarshamn vann.
Är så trött på o titta på skiten. Som tur har vi sluppit betala 240 spänn de sista matcherna då B har haft biljetter över. De känns inte som att de kämpar och jag är inte alls nöjd med tränaren. Ja tycker att en tränare ska vara engagerad (stavning?) i matchen. De är inte Herr Gustavsson utan han står med sitt papper och sin penna och skriver något  var 5 min. Kan lika väl vara så att han löser korsord. Ja vill ha en Perra (FBKs förra tränare) som skriker o gapar och är med i matchen. Just nu ligger BHC sist och de ser inte ljust ut. Åker de ut så är de kört för Borås Hockey. De tar sig aldrig upp igen.

I torsdags hämtade jag Rickard och Emma hit efter jobbet och vi spelade lite spel, tjötade och jag förberedde lite inför lördagen och gjorde cheesecake.
I fredags va jag och Marre ute o käkade och firade hennes 25årsdag. Vi va på Köket och jag käkade en helt otroligt god oxfile och vi delade på en flaska rosé, väldigt gott vin faktiskt. Efter maten blev de en sväng och någon drink på Färgeriet. Där är de alltid lungt och skönt och man kan sitta o prata i lugn och ro.
Sen gick jag och mötte upp Älsklingen på Brasseriet, han hade varit på på personalfest och va i samma tillstånd han brukar vara när de har haft företagsfest. Haha.

I lördags hade vi L & B på middag. De blev Potatisgratäng och inbakad fläskfile med Bea och Pepparsås.
Fläskfilen va nog inne lite för länge och smördegen utanpå blev rätt torr. De var första gången vi gjorde de så de får bli en sak att komma ihåg till nästa gång. Våra gäster va nöjda iallafall. =) Till efterätt blev de som sagt frusen cheesecake med hallon. Ja kanske är lite tråkig som bjuder på de så ofta men de har alltid varit omtyckt och de är så lätt o göra. De blev som vanligt en mycket trevlig kväll med mycket prat och skratt. Blev lite bowling på Wii också.

Igår va de söndag och heeela dagen spenderades i soffan och framför True blood. Tittade på hela säsong 3. Riktigt bra va de. Men som vanligt har jag drömt om vampyrer inatt. Har väldigt ångest ifrån igår också. De flesta skulle nog kalla mitt beteende hetsäta! Usch va ja mår illa på mig själv. Speciellt när också bestämmer mig att imon (idag) ska skärpa till mig och ändå sitter jag och äter de som blev över från chipsen igår. GRR! Skärpning.

Som ni kanske har förstått så hade jag en ganska härlig vecka förra veckan. Denna veckan blir inte lika rolig. Idag är jag ledig och imon lika så. Men de blir inga höjdar dagar. Idag är de barnmorskan som gäller. Imorgon blir de tandläkaren och värdering av lägenheten. De värsta är att ja är helt säker på att ja har flera hål. jag har aldirg haft hål innan och jag har slarvat mycket detta året. De västa är att såfort ja bara tänker på tandläkaren så värker de i tänderna. Håll tummarna för mig att jag slipper den där elaka stolen idag, att ja inte har några hål imon och att vi får en bra värdering på lägenheten.

Kram på er alla!


5 Oktober 2010


Då var första arbetsdagen denna veckan avklarad. Skönt. Nu är de bara tre dagar kvar.
Idag har vi plockat upp jätte fina nya ljus. Vi har köpt från en ny leverantör i år.
Närproducerade och högkvalitets ljus. Flera fina färger Vitt, Svart, Rött, Vinrött, Syrenlila, Purpur, Mossgrönt, Lindgrönt och Grått.
Både lackade och matta ljus. Ska ta lite kort imon och lägga in. De lackade brinner 25% längre än de matta. De lackade ska man inte ha ute för blir de kallt kan lacken spricka.
Ett tips med blockljus är att första gången man tänder det ska man ha de tänt ett bra tag, så de blir en ordentlig "skål". Annars brinner ljuset bara rätt ner.

Annars har de inte blivigt mycket mer än storhandlat idag. Handlat in för helgen och så. Tänker inte avslöja va ja ska laga förnågot riktigt än. Kan tänka mig att en av mina gäster läser detta =)
Gillar verkligen att handla på City Knalleland. De är lagom stort och vid detta laget vet ja ju var allt finns och så.
Däremot letar jag efter is. Jag vill ha stora isbitar. Innan hade de de på city i påsar men de har slutat med dem. De enda de har är iskross, de vill ja ju inte ha. Jag vill ha STORA som man kan ha i drinkarna som inte smälter på  min. Är de någon som vet var man kan få tag i de?

Nu ska ja titta på Desperata husfruar =)
Jag älskar verkligen alla i de programet, men Eva Longoria är klart favoriten.
Tänk om man kunde få se ut som henne.



Kram på er.


4 Oktober 2010

Idag är de kanelbullens dag och jag har inte ätit en enda kanelbulle. De är nog tur de för de ska ja inte ha någon.
Måndag är min Städdag och tvättdag, jag är ju alltid ledig på måndagar. 
Vi får ju fin-främmat på lördag så då vill man ju att de ska va på tipptopp. 
Man förstår inte hur smuttsigt de är innan man börjar städa på allvar. Idag har köket fått sig en rejäl städning. Alla skåp och skåpsluckor. De blir gjort alldeles för sällan.  
Skulle gärna vilja ha nytt golv i köket. Ja är så dålig på allt sånt och Niklas är inte så mycket bättre. Jag skulle vilja lära mig, men vem ska man lära sig av. Helst skulle ja vilja kakla om i köket med.  De känns nu som att vi kommer bo kvar här en bra tag till. De finns ju på nätet man kan läsa sig till hur man ska göra. Men va gör man om man gör fel? Man skulle ha en snickar-vän som man kunde gå en kurs hos.

Försöker planera en meny inför helgen men de är inte så lätt. Kommer inte på något bra.
Känns som att allt blir likadant jämt. De blir liksom ingen variation.
Min grej är efterrätter och som ni säkert har förstått så gillar jag de mesta med socker i. Gärna grädde, mycket grädde. De tråkiga är att ja känner inte många som har lika stor aptit för godsaker som jag. Speciellt inte Älsklingen. Ja önskar att jag inte tyckte om grädde och socker. De hade löst de mesta.

Försöker börja planera lite 25årsfest. Har inte bestämt riktigt var jag ska ha det. Antingen ragnarök eller GIF.
De lutar mer åt GIF faktiskt. De är nära hemifrån, de är lätt att ta sig dit och de finns kylskåp och diskmaskin.
Däremot vet jag inte hur mycket de kostar, om de är ledigt och när de måste va städat och klart.
Är lite osäker på om när ja ska ha de med. Före eller efter födelsedagen. De lutar åt efter iallafall.
15 Januari känns som ett bra datum. Men vi får se.
De är en hel del kvar o planera. Som ni förstår gillar jag at planera.

Börjar fundera på vad jag ska önska mig iallafall.
Har en sak klar iallafall. De släpper Donkey kong Country returns till Wii den 5 Decemder. '
Den står högst upp på listan. =)


Hittade lite fina skor på www.cutesygirl.com


Stöveln har ja köpt på din sko. Skit snygg och passar till allt.
Kram till er alla.

3 Oktober 2010

Nu har ja inte bloggat på ett tag igen. Orken finns inte där så ofta just nu.
De finns inte så mycket ork till något. Har en massa saker jag borde göra men de känns så tungt.
Jag borde träna och jag borde sluta äta en massa skit. Men de finns som vanligt ingen ork.
Jag orkar inte räkna points och jag vill inte gå till Viktväktarna och få en massa plus kilon.
Måste börja i ett hörn men hittar inga hörn just nu. Är de någon som har något bra tills var man kan köpa lite självdiseplin? Tradera kanske?

Nu har vi jobbat en månad sen semestern och redan tillbaka i vardagen sen länge.
För två veckor sen sprang jag kretsloppet. Mina mål va att komma imål inom en timma och inte komma sist.
jag klarade de iallafall. Hade ordentligt ont i mina ljumskar dagen efter men de gick över. De va nog ovana helt enkelt. Träningsverken satt i desto längre dock och nu den senaste veckan har jag haft vädligt ont i mina knän. Men de börjar bli mycket bättre.

I helgen har de varit jobbhelg och en hel del att göra på jobbet. Alltid kul men ja önskade att de hade varit ännu lite mer o göra faktiskt. Men men. Vi hade ju REA på utegården.
Ifredags va vi hos B&C på middag och fick en helt underbar lammgryta. Fick också lite äpplen som ja har gjort Äpplepaj och Muffins av. Riktigt syrliga o goa äpplen. Jag önskar att ja kunde äta ett härligt äpple men de går ju inte =( Försökte äta en litet bit rått äpple men de gick inte. De va länge sen ja försökte sist.

Vi håller fortfarande på o tittar litegranna på hus. Tittade på ett hus på Vallstigen, mittemot där mamma o pappa bor. Precis där jag vill bo. Övervåningen va jättefin men rummen va väldigt små även köket va lite dåligt planerat tycker jag. De fanns en fin inglasad balkong och altan. Däremot va källaren helrutten. De krävdes flera hundra tusen för o renovera. Utgångspriset låg på 1.3 miljoner och vi täkte att 1,1 kan vi ge om de nu inte var så många som var intresserade. De slutade på 1 645 000kr. De är ju sjukt. De gör mig väldigt orolig för jag vill gärna bo där i närheten men de är mycket pengar och man vill ju inte leva på marginalerna direkt. Jag vill så gärna hitta vårat drömhus men just nu går de bara neråt med hus på hemnet. Tanken är att vi ska börja spara lite pengar. Men vi är ingevidare på de heller. Från och med i fredags måste man ju ha 15% till handpenning. De är ju lite tröttsamt men vi får förhoppningsvis de från våran lägenhet. Nästa vecka kommer de en och ska värdera lägenheten så får vi veta va vi kan få. De ska bli intressant.

Nu ska ja fortsätta o titta på True blood. Riktigt bra men lite skrämmande ibland o då får jag blunda. hihi
Kram o god natt!


RSS 2.0