Lördagen den 26 Februari

ÄNTLIGEN en ledig lördag. Och ingen älskling hemma. Tråkigt tråkigt.
Han hjälper bror att flytta o de skulle bara ta en timme enligt instruktionerna. De gör de inte o nu missar han all rolig skidåkning. Tråkigt igen.

Fick hem lite klänningar ja beställt på HM.
Va en hel del fint. Var ju välidigt besviken på deras katalog men nu kommer de in en hel del söta klänningar.
Nu vill jag snart känna lite vår. Vill greja bland mina klänningar och alla mina fina skor som finns i gaderoben.
Vill ha mer plats! Vill ha en skovägg. =).







Mycket rosa bidde de men de är ju helt enkelt jag så de får de blir. Spetsklänningen blev de i svart med.
Älskar spets, problemet är att Niklas gillar INTE spets. Iallafall inte sån här blom-spets. Han tycker de är tantigt.
Får la se va han säger.




JAG VILLL HA VÅR!

Kram

Onsdagen den 23 Februari

kallt, KALLT. KAAAAAAALLT!
Men va har vi för rättighet till att klaga. Tänk om vi hade sagt de till en Nya Zeeländare eller Australiensare, att de är -10grader när de nääästan är Mars.  Ja, de är rätt ironiskt faktiskt.

Här kommer mera I-landsproblem.
Jag hatar att hitta på nått att äta. Ibland är man supertaggad och kommer på massa ideer men för de mesta är jag helt nollställd. Då önskar man att man kunde ta ett piller bara o slippa laga mat.
Försökte komma på nått o laga i helgen eller imon men kommer inte på något alls.
De är inte lätt när man har en kräsen karl med. Någon som har några bra förslag?

Trött o ännu tröttare. På jobbet går de inflensa och de är 3 st som varit hemma av detta denna o förra veckan.
Nu känner jag att min astma börjar göra sig påmind. Värker o känns tungt o andas. De va precis så jobbakompisens (som också har astma) började. Men jag har bestämt att jag ska INTE bli sjuk igen. 
Jag håller på o samla ihop till mitt hus så jag ska INTE bli sjuk igen. 
Nu gäller de att inhalera kortison och käka vitaminer. 


Vi har fått in söta stövlar i keramik.
De är svindyra men väääldigt fina =)



Blev ett rätt negativt inlägg men sånna kommer de ibland.
Försöka va lite mer posetiv imon =)
Sov gottit!

Tisdagen den 22 Februari

Tankarna går runt runt om de där huset. De är 2 veckor ungefär till visningsdag och lite mer att tänka på.
Är så rädd att man sätter sig i en knipa man inte kommer ur. 1,7 miljoner är mycket pengar och ja nästan helt säker på att de inte kommer stanna där. De är ju faktiskt rätt mycket vi vill ändra på i de huset och allt sånt kostar ju. Ajaj va de är svårt.

Idag tänkte jag att ja skulle tillängna mitt inlägg till böcker och tips om bra författare.
Jag älskar att läsa deckare. Ja kan verkligen leva mig in helt i en bok. Älskar också att återberätta va den handlar om. Så Niklas behöver inte läsa några böcker för han får reda på va alla mina handlar om.
Just nu läser jag en serie med böcker skrivna av Arne Dahl. Handlar om en enhet inom polisen som tar hand om mordfall med internationella kopplingar. Den utspelar sig i Stockholm. Finns 10 böcker i den serien och jag har läst snart 1½ än så länge och tycker om dem.
Min absolut favoritförfattare är Helene Tursten. Ni har säkert sett en eller fler filmer som är baserade på böckerna. De handlar om Polisen Irene Huss och utspelar sig i Göteborg. De är en hög igenkännsingsfaktor i böckerna där Borås nämns ganska ofta.  Även om ni sett filmerna tycker jag verkligen att ni ska läsa böckerna också för de är 100ggr bättre. Det finns 9 böcker än så länge och den senaste kom ut i augusti 2010 och jag läste ut den på 2 dagar.
Mari Jungstedt och Camilla Läckberg är två andra kvinnor som skriver superbra. Maris böcker utspelar sig på Gotland och handlar om polisen Knutas och den senaste kom ut förra året och den va superbra den med.
Camillas böcker handlar om Polisen Patrik o hans flickvän/fru Erika och utspelar dig i Fjällbacka.
Dessa författare är ju faktiskt Sveriges populäraste så ni har ju säkert läst något om ni gillar o läsa.  Se bara inte filmerna de har spelat in baserade på böckerna. De är verkligen riktigt dåliga, dom flesta skådespelarinsatserna är precis värdelösa.

2 andra bra bokserier är Jo Nesbø´s Harry Hole och Jonas Moström´s Johan Axberg. Båda två jobbar som poliser i Oslo respektive Sundsvall. Harry Hole är alkolist och strular ofta till det för sig, jag kan få lite panik på han när han förstör de mesta, men han är en vädligt bra polis.  Johan Axberg kan man också bli lite irriterad på då han inte kan bestämma sig hur han vill ha de i sitt kärleksliv.

Fick hem 4 nya böcker idag ja beställt.
Lars Kepler - Paganini-kontraktet, deras förra bok Hypnotisören va en av de bästa jag läst.
Mons Kallentoft - Vårlik, Läst hans tre förra (Höstoffer, Midvinterblod, Sommardöden. Annorlunda sätt o namnge sina böcker) De här böckerna varnar ja lite för. De är helt annorlunda skrivna. De döda liksom skriver till Malin Fors i vissa delar av böckerna. Dessa böcker utspelar sig i Linköping.
Leif GW Persson - Den döende detektiven. Har inte läst någon av honom innan så de ska bli intressant. 
Viveca Sten - I Grunden utan skuld. Handlar om Thomas Andreasson, Polis i Nacka. Böckerna utspelar sig i Sandhamn i Stockholms skärgård. Läst de 2 andra böckerna o de är väldigt bra. 



Omslaget på en av mina nya böcker. Hemskt men med mycket färg. Blir nästan lite förvirrande!

Är ni intresserade av några av böckerna så har ja de flesta så de är bara höra av sig om ni vill låna =)
Undra hur många som orkar läsa igenom allt detta ;)

Kram på er alla!

Måndagen den 21 Februari

Jag har hittat ett hus! De ligger perfekt för mig. Ligger 10 min promenad från jobbet.
15 min från Mamma och pappa.
De är prefekt i storlek och mysigt. De krävs en hel del renovering inne. Kök och toaletter är inga höjdare och de behövs nog en ny tvättmaskin. De andra rummen är de inget akut med. De är rätt oki pris men de blir inte mycket över till renovering.
Hur ska man få ihop de? Kan man låna det med?
Vi har ju sparade pengar i fonder o sådär men de vill man ju inte göra sig av med i första taget.
De va mycket lättare när de inte fanns några hus o va intresserade av!

Här har ni de --->   http://www.hemnet.se/beskrivning/1475756?r=3


Va tycks?

Onsdagen den 16 Februari

Först tänkte jag svara på en fråga jag fick här på bloggen.
De söta skorna ja la ut i förra inläggen med döskallar på kommer från CutesyGirl. 
Här finns de ---->  http://www.cutesygirl.com/productsfilter.aspx?category=Shoes

Idag har de varit jobb igen.
De jag älskar mest med mitt jobb är att ingen dag är likadan. De va mycket sorgbinderi idag.
Träffade en go farbror som va väldigt nöjd med en begravningsdekoration jag hade gjort åt honom förra veckan. Fick väldigt mycket fina komplimanger, alltid roligt men har väldigt svårt att ta åt mig. 
Blev också en massa härliga historier när han jobbade på en blomsteraffär i stan för 30år sen eller nått. 
Annars har de varit en rätt förvirrande dag. Fick reda på en väldigt rolig grej i morses och i eftermiddags något riktigt riktigt jobbigt. Nu håller vi tummarna så gott vi kan.

Tänkte jag skulle gått ut o gått efter jobbet idag. Plockade ner extra byxor och reflexväst. De blev ingen promenad. Jag lyckades hälla massa vatten på mig innan hemgång så ja hade nog frysit till is hela jag om jag hade gått ut, speciellt med tanke på att de lyckades hinna börja snöa innan jag gick hem.
Får ta en promenad imon istället. Någon som vill ta en promenad med mig efter 18 imon?


Fick in en härliga band och nålar idag. Band i goa färger, tunna skira band, rutiga band. 
Jag vill ha vår, NU!!! 



Har inte riktigt fått in alla dessa färger på band, men fått in i andra färger som inte är med här med =)
Kram på er!


Måndagen den 14 Februari

Nu är den över, den jobbiga delen iallafall. Alla hjärtans dag, en av årets jobbigaste jobbdagar.
De är roligt, speciellt när jag får göra de som ja tycker är roligast nämligen göra bud och beställningar.
Idag hade vi närmare 150-170 bud som skulle ringas på och göras. Riktigt roligt men oerhört stressigt och de tar på kroppen. Nu sitter jag här och nästan somnar. De blir i säng tidigt idag. Skönt o va ledig imorgon.
Hoppas ni har fått va ni önskat er och att eran käreste/a har kommit ihåg. Själva firar vi inte alla hjärtans dag i med att vi har årsdag den 11 feb. Vi firar egentligen inte de så extremt heller. Jag är sådan att jag blir gladare o få nått när jag minst anar de och bäst behöver det.

Jag köpte en rollingstones T-shirt till Niklas och 3 kalsonger =). Han fick lite dåligt samvete för han hade inte hittat något till mig men ja behöver ingenting. 
Han va så gullig o hängde med mig till Djurparken igår trots att han verkligen inte ville. De är present npog för mig.  De va svårt o se många av djuren igår. Sälarna va inte uppe vid ytan, björnarna är i ide och vargarna såg vi inte en skymt av. Dock va både Lejon, Tigrar och Leoparder igång. Aporna va de fullfart på med. Höll på o kissa ner mig när en av schimpanserna svingade sig fram emot rutan och slog till precis framför mig. De va ja inte beredd på. 
Svartaporna hade fått bebisar och satt som ett "tåg" med en unge mellan varje mamma. Såg inget annat än några små fingrar som stack ut.  Leopard ungarna hade blivigt riktigt stora. Man kunde inte så mycket skillnad på de vuxna och ungarna. Möjligen att de vuxna är lite mer rubusta. När vi såg dem i somras va de bara små dunbollar.

När vi kom hem igår bakade ja kärleksmums till Niklas, de är ju hans favorit.
Sen testade vi att göra stekt ris. Tyckte de blev jättegott men Niklas tyckte de va för mesig smak. Får göra de lite starkare nästa gång =)


Åhh nu längtar ja tills man kan strutta omkring i ballerina skor och klänning. Här har jag hittat massa underbara ballerionor. Ett par har jag beställt. De gröna längst ner har ja beställt i svart från HM. De vita med ros på (längst upp i högra hörnet) från skopunkten blir de nog också, i svart med =).  








Puss på er alla!

Torsdagen den 10 Februari

Då va de snart helg. Underbart hade ja kanske känt om ja nu inte skulle jobba på min lediga helg.
De finns dock inget att göra åt, vi skulle inte klara Alla hjärtansdag som är på måndag annars. De krävs ju en hel del förbredelser. De blir lite spännande för Titan kommer och filmar hos oss på måndag. Jag har bestämt att jag tänker inte vara på tv. Så de så ;)

Då kom den där snön de lovade. Jag tycker de är lite mysigt när de är vitt o dunigt ute. Men de är ju redan på väg att regna bort o då är de ju fullständigt onödigt. Fy fy.
Vi skapar vår inne i butiken iallafall. Är igång och uppdaterar med våra nyheter hela tiden på våran facebooksida. Har ni inte redan lagt till den som vän så gör de, rekomenderar den gärna för vänner med. =)

Den här gjorde jag idag och blev riktigt nöjd. De är en ihålig skål man kan stoppa in grejer o få massa olika utseenden. Jag valde att stoppa in björkris. Sen har ja planterat i en sedum. Dekorerat med pärlhyasintlökar, de kan man göra massa roliga saker imed att de inte behöver någon jord för att orka blomma. De räcker att man sprejar lite vatten på de ibland. När de växer sen så drar de sig efter ljuset alltså cäxer de rakt uppåt. 
Så lite nålar och hjärtan så blir de riktigt vårigt.






Kram på er alla!  

Onsdagen den 9 Februari

Halloj! Hoppas ni tyckte om de fina krukorna ja la ut i förra inlägget.
De kommer att komma mer bilder på nyheter.

Idag har de varit jobb för hela slanten. Vi har haft en hel att göra idag men förväntar oss inte särskillt mycket imorgon då de ska komma en jäkla massa snö igen. De västa är att ja är rätt splittrad. Jag tycker ju att de är mysigt när de är vitt ute, de är ju jobbigt i trafiken och de blir halt. De är ju faktiskt bara Februari så de ska inte bli vår än. Nu blir säkert folk lite tjuriga på mig. Men ja är ju iallafall ärlig ;)

Idag har ja gort något som hette kinesisk köttfärs i pitabröd. Stekte bara först vitkål ihop med champinjoner och gul lök tills de blir mjukt. Tog sedan av grösakerna och stekte blandfärs med salt peppar och kalvfond (eller köttfärsbuljong) sen tillbaka med grönsakerna ibland köttfärsen och stek lite till.  Alldeles på slutet blandade jag i lite solrosskott. Serverade i pitabröd ihop med en dressing jag blandade creamfraiche och thai-chilisås.
Nästa gång ska ja nog tillsätta nått som är lite starkare i färsen. Typ Sambal olek. De är kul o göra något nytt. Sen får man förbättra de lite. =)

Har även gjort Parfait idag. Ja o Älsklingen har 5årsdag på fredag och de tänkte vi fira med 3 rätters på lördag.
Då tänkte ja att de skulle bli parfait till efterätt. Här kommer lite bilder o beskrivningar.


Innehållet med ett fel. De ska va florsocker i ställer för vaniljsocker.


Började med att sära 4 ägg och sparrade ägggulorna. Tillsätter 4 msk florsocker och vaniljfrön från vaniljstång. Jag tog en halvvaniljstång. (Vaniljfröna är de som ser ut som snus ;))

Vispade detta lite poröst.


Vispade sedan 3 dl grädde lite halvhårt (i filmjökskonsistens ungefär) och blandade i det i äggblandningen. Receptet sa 2,5 dl grädde men jag va rädd att de skulle bli lite för mycket vanilj.
Häll sedan upp i en form och låt stå i frysen minst i 5-6 timmar.

Vi får väl se hur de blir.
Natti på er!

Tisdagen den 8 Februari.

Halloj alla där ute =)

Idag har de varit lite vår ute, tycker de är lite för tidigt men lite försmak kan man gärna ta.
Lite dåligt samvete får jag också i med att jag inte har varit ute en enda sekund under tiden solen lyste.
Idag har ja städat, tvättat, handlat och lagat krovstroganoff. Känns skönt o få gjort lite nytta för igårkväll va ja verklinge under isen. Ja har en förmåga att bli lite sånn under dessa månader. 

Har också tittat klart på 3dje säsongen av Gossip girl. De va ju alldeles för spännande för att vänta allt för länge på forsättningen. Får se hur ja ska få mina händer på säsong 4a. 
Måste sysselsätta mig i ca 2 timmar till för sen ska ja hämta älsklingen som är på grabbkväll. 
 

Här kommer lite bilder på några av de nya vårkrukor vi fått in på jobbet.




Puss på er!

Söndagen den 6 Februari

Nu är ännu en helg slut, för mig spelade de inte så mycket roll i med att de varit en jobbhelg så blir de inte särskillt mycket till helg.
Igår va vi ju ute o käkade med mina arbetskamrater. De är ju oftast jag som ordnar sånna här kvällar så va lite nervös att inte allt skulle bli som vi hade planerat. Va speciellt lite orolig över maten, inte för köket inte brukar vara bra men när man beställer för 23st så är chansen större att de inte alla blir nöjda. Men de va inga problem, inte va ja fick veta iallafall. Alla fick de dom beställt!
De va en trevlig men kort kväll, åkte hem redan vid 21 och hann se lite av Melodifestivalen. Inget o se enligt mig menmen.

Åh ja skulle vilja göra om i Sovrummet. Vi valde blåa tapeter när vi flyttade in. De är fint o så men tycker de är lite väl mörkt i med att vi ALLTID har nerdragit persienner p.g.a insynen. Vi har rätt djupa fönster brädor i köket och i sovrummet, typ ½ meter. De i sovrummet är avdelat också, i fönsterbräda och "i fönstret" om ni förstår va ja menar så de går inte ha stora krukor heller. Jag har försökt ha både porslinsblomma och gaderobsblomma där men i med att de är så mörkt blir de inge vidare. Porslinblommorna stendog och gaderobsblomman klänger förtvivlat in under persiennen för o få ljus. Jag funderar på att bara ha lite kuddar i fönstret i lite olika färger.
Helst skulle jag vilja ha lite kuddar med rutigt tyg o spets men de passar inte alls in. Jag vill ju ha de här söta, puttinuttiga men på nått sätt så blir de aldrig så.
Vi har ju blå väggar, säng o sängbord i ek och på väggen 3 tavlor. Två med kinatecken och ett med Liverpoolmärket som är handgjorda. Vi köpte dem när vi va i Cypern när vi varit ihop ett halvår.
Kommer en bild på dem här nere.
Ne de får nog blir kuddar i svart och vitt är ja rädd för. 




Här är mitt tragiska fönster, som ni ser så är växterna rätt dassiga. Blir nog o byta gardiner iallafall.
Är de någon som har någon annan bra ide?

Jag är sååå trött just nu så ja skulle kunna somna sittande.  Jag måste börja röra på mig o träna, då blir ja förhoppningsvis lite piggare. Problemet är att jag är alldeles för trött för att träna. SUCK!

Nu blir de Criminal minds.
Kramis på er.



Lördagen den 5 Februari

Tjoohoppsan! Hur är det med er i blåsten?
Jag gillar inte alls när de blåser. Förr va ja ju helt hysterisk när de blåste men nu är jag betydligt lugnare även om jag tycker att de är lite obehagligt.

Igår efter jobbet va vi hemma hos Mor o Far och firade lite grann att Therese fått ett vikariat på hennes gamla jobb. De blev goda hemmagjorda hammburgare. Efter de åkte vi hem en sväng till Emma o Rickard o Karma.
Jätte mysigt med prat och mycket musik. Släppte sedan av Niklas o Rickard i stan på vägen hem.

Idag har jag jobbat och de har varit en massa o göra. Jätte kul men ja har en elak huvudverk som inte vill släppa.
Mycket tulpaner är de nu och än så länge har ja inte tröttnat på dem men de kommer kan jag lova.
Lite jobbigt för jag är lite överkänslig emot tulpansaften så får sånna onda torrsprickor. Oftast på fingetopparna precis vid nagel och de gör ju så förbannat ont när nageln går ner i såret. De läker oftast på ett par dagar när man är ledig men jobber mycket nu så de är väl bara o stå ut. Jag är inte ensam o ha detta problem på jobbet kan ja säga.

Ikväll blir de mat på Restaurang köket med jobbet och respektive. Vi blir hela 23 st =)
Är lite splittrad över just detta imed att när jag hade magsjuka för några veckor sen hade ja ju varit där kvällen innan och ätit. Även om de inte va maten där så är blir de ju lite jobbigt. Har inte ätit en köttbit sedan dess och absolut inte någon BEA! så ikväll blir de pasta för min del.
Syster och Sofia fixade min outfit ikväll. Jag har jagat en jeansklänning från Gina i 2 veckor men inte hittat den i min storlek. Men så va de i stan och hittade den och köpte den till mig. Så nu ska jag ha den ikväll.


Visst är den fin =)



Ha en bra kväll.
Kram

Torsdagen den 3 Februari.

Tjenixen. Herregud va de är svårt o gå upp på morgonen, man vill ju bara somna om men de får man ju inte. De blir mycket jobb framöver så de är väl bara att bita i. De känns inte som att bara för man går o lägger sig tidigare så är man piggare, de känner ja inte av iallafall.
Nu väntar vi bara på våren. Vill ha ljus, fågelkvitter och knoppar. Fast jag vill ju inte ha de i februari så man blir ju lite förvirrad. Våren får ju inte komma försent och inte för tidigt. Konstigt att vi aldrig blir nöjda.

Just nu håller vi på o plocka upp vårnyheterna på jobbet. De är mycket rosa och mycket som en del vill kalla Shabby Chick. Själv tycker ja inte om de ordet för ja tycker de är alldeles för uttjatat.
Jag vill hellre ha "fransk lantstil" de gillar jag, men de är ju egentligen samma sak som shabby chick. Fast jag får känslan av att de är lite mer vitt i de franska. Här är ett hus som verkligen är inrett i shabby-stilen. http://www.hemnet.se/beskrivning/1406819?r=3 
Jag kan erkänna här och nu att även om jag är florist är jag inge vidare på inredning. De klart att jag tycker de är kul o vet hur jag vill ha de i mitt eget hem men ja är riktigt dålig på att se hur andra ska ha det. Jag är alldeles för dekorativ i min stil. De blir alltid en anning för mycket när de gäller mig. Min grej är buketter o dekorationer där jag får använda mycket blommor.

Jag kan tänka mig o ha vitt i mitt framtida hem men ha någon färg i filtar, kuddar, blommor och annat som man kan byta ut efter årstid och lust. Däremot är min andra hälft lite mindre förtjust i färg. Han vill ha vitt,svart,beige eller grått. Vi får la ta o kompromissa när de är dag att inreda vårat hus.

Men nej vi har inte hittat något hus än.
De är inte mycket o välja på direkt och jag har lite stora krav.
Vill helst att de ska ligga så nära jobbet som möjligt men de är inte ja o Älsklingen överens om. Jag vill kunna gå till jobbet så han kan ta bilen och även närhet till Mor o Far. Känns som allt blir så mycket lättare då. Problemet är att de inte kommer särskillt mycket ut på marknaden därifrån och gör de de så blir de så dyrt.  Tittade på nätet på lite hus i Sjömarken också. De är ju rätt fint där + att de är ju egentligen inte så långt från stan. De har ju till och med börjat gå stadsbussar dit nu. Här är ett fint hur därifrån men de är LUNCHVISNING! Vem fan har tid o åka o titta på hus på lunchen?   http://www.hemnet.se/beskrivning/1238240?r=3


Vi håller som sagt på att få fram alla vårnyheter.
Här är två skyltningar som är klara, but much more to come =)





ursäkta kvaliteten på bilderna, darrig fotograf ;)
Kram till er alla!


Onsdagen den 2 Februari


Hej Igen! Har Ni saknar mig? Hihi Jag är inge vidare på o komma ihåg att skriva.
Men ja ska försöka skriva av mig så fort jag kan.

Nu är vi inne i februari och jag gillar veerkligen inte februari. De är grått trist och när man äntligen tror att våren är på väg så kommer de alltid snö. De enda som är posetivt som jag kan komma på nu är att Jag och Älskligen har våran årsdag den 11 februari. I år har vi varit ihop i 5 år. Helt otroligt va fort de gått.
Sen är de ju Allahjärtansdag, inte direkt  min favoritdag. De är bara en massa jobb och allt är så påtvingat.
Jag gillar mer att få något eller bli överaskad när jag minst anar de.

Just nu suktar jag bara efter att få shoppa lite vårnyheter. Underbara klänningar o söta skor. Men ja blir lite frustrerad när man inte hittar några nyheter på nätet eller i butikerna. Är faktiskt rätt besviken på HMs katalog, jag som är en klänning, underkläder och skoälskare hittade inte mycket jag ville ha. De som är så tråkigt är att de inte har mycket i min storlek, 85D. Jag skulle vilja gå ner så jag har 80C men de har jag inte haft sen ja gick i skolan och som en del vet så borde ja till och med då haft större. Gina Tricot har börjat med större storlekar i BHar också de är roligt o se, även om de "bara" har upp till 80D så ska man väl lyckas gå ner så man kan köpa lite där med =)

Här kommer lite fint.







Kram på er alla!

RSS 2.0