Dag 21!

Nu är de tre veckor sen jag drack läsk, åt chips godis glass ostbågar m.m! Jag saknar mina gamla vänner. men de är fortfarande inte jätte jobbigt. Jag hoppas jag ska klara mig fram till julveckan. Därefter blir de 2 veckors unnande men sen är de tillbaka igen. Men nu kommer den där tråkiga tiden i månaden så de blir en provning!

När jag vägde mig i dag så stod de 101,9 på vågen. Mitt mål just nu är att innan november är slut hamna under 100kg. De är nog inte helt omöjligt.


Kram på er alla!


Dag 14!

Idag är vi uppe i dag 14 utan socker.
De har varit en bra dag idag. Först fick en nära vän till mig en underbart vacker liten Milla. Allt hade gått bra o de va så skönt!
Sen har min älskade E fått sitt efterlängtade körkort. Jag är sååå stolt över henne.
Efter att hämtat upp Syster, bytt däck och snappat upp E i stan så va de Gekås som gällde.
Va lite besviken att de gjort om ingången och tagit bort den där mysiga skyltningen som alltid va när man kom in. Jag saknade tomtarna som alltid brukar va där redan vid de här laget. De va extremt mycket folk i början men när man kom ner till damkläderna så va de lungt o skönt.
Hade inte så stor budget idag. Annars brukar ja inte behöva tänka på pengarna men nu är de ju inte löning fören imorgon.
Jag hittade ovanligt mycket kläder till både mig o N. Hittade 1 fin blus, 1 rutig klänning som ja kan ha på jobbet när jag vill va lite finare. 3 vanliga brottarlinnen i lila, syren o gammalrosa, linnen med bred spetskant nertill i 3 färger och en gosig mjukisdress. De kommer lite bilder här nere. Hittade mina muffinsburkar jag letat efter med, göör billigt :)
Även en hel del julklappar blev shoppade. Skönt. Dagens shopping kom upp i hela 4018kr ;)

De va lite jobbigt att fika utan att få äta något sött. De andra åt kladdkaka och winerbröd o jag satt o dregla. Men de blev billigt. En macka för 20.- o vattnet va gratis ;)
Resultatet av dagens vägning blev 102.5kg så de blev -1,2kg sen förra veckan. De är helt oki tycker jag. Lägger ner de här med att mäta för de funkar inte. Fick helt andra resultat idag när jag mätte för jag har inte koll på var jag mätte sist.
Jag borde va glad men på nått sätt så känns de inte på riktigt. Jag vet inte varför. På nått vis känns de ändå som jag fuskar. Åt Burger King efter Gekås idag. INTE BRA! Skärpning. Måste komma igång med lite promenader. Finns så dåligt med tid bara.


Jaja Kram på


Dag 13

Har inte blivigt mycket skrivit i helgen.
De har iallafall varit en lugn ledig helg. I fredags va de fredagsmiddag som vanligt sen somnade jag tidigt i soffan. De har varit ett mönster denna helgen.
Niklas va o hjälpte sin mormor o flytta möbler så jag hade en lugn förmiddag. Bara jag Tvn och min iphone. Har hittat en ny besatthet. Smurf Village, ett spel på Iphone. De tackar jag en arbetskamrat för. ;) Ladda hem de, de är roligt! Ungefär lite som Farmville.
Lördagen blev lugn o skön. Bara jag älskling o god mat. De händer allt för sällan. Somnade i soffan kl 23 o nanade väldigt gott.
Idag vaknade jag vid 9, låg kvar en timme i drog mig. De är riktigt lyx att slippa va tvungen o gå upp. Gick upp vid 10 tog en promenad promenad i de vackra vädret.
De va helt otroligt vackert ute, här nere kommer lite bilder.
Sen slängde jag ihop lite scones till frukost. I eftermiddags har vi varit o ätit väldigt god mat på La Copita med Niklas Mamma, Moster och Mormor.


Med vikten o sockret har de gått bra. Har unnat mig lite väl fet mat i helgen men måste få unna mig lite iallafall känner jag. Ska försöka få de o bli lite helg o veckokänsla.
Nu blir de lite smalare på veckorna. Någon som har lite tips på middagsmat man kan ha med sig till jobbet?
De är enda gången ja o Niklas kan bli lite sura på varandra av irritation på att vi inte kommer på nått att äta. Vi har också rätt olika smak.
Ibland önskar man att man bara kunde ta ett piller så är man nöjd, mätt och smal.

Imon blir de Gekås med mina favoriter. Syster o Emmsi. De ska bli jätte kul. Köpa julklappar o lite sånt. Hoppas att de inte blir slagsmål bara ;)
Men först blir de ett par timmars jobb o byte av däck.


Hoppas jag hinner med vägning och mätning imorgon.
Kändes bra i morses men nu vet jag inte längre. Känner mig rätt uppblåst men de är la kanske inte så konstigt när man har ätit både förrätt o huvudrätt! ;)


Här nere kommer en go bild med ;)

Kram på er!


Dag 13


Dag 9

Hej på er!
Vilket tråkigt väder vi haft idag. De är ju helt otroligt va de regnar. O för att få lite extra salt i såren så ringde en arbetskamrat från Cypern o hälsade att hon skulle gå o bada åt oss!

De blev ingen promenad idag heller. Får sluta komma på massa ursäkter att skjuta upp de. Kommer nog inte gå ner så mycket om jag bara håller borta från socker. Måste röra på mig lite med. Ätit pizza idag med. Har lite ångest nu men jag var väldigt sugen ju.

Hittade en massa fina klänningar jag vill ha. Här kommer lite bilder :)

Kram


Dag 8!

Idag är de en vecka sedan jag bestämde mig för att dra ner på sockret. Alltså en vecka utan. Än kan jag inte säga att jag har haft något extremt sug. De är när de stått framför mig de har varit jobbigt. Men va är en vecka egentligen? Normala människor äter väl inte socker varje vecka?
Vi firade en jobbakompis idag som fyller år på torsdag. Jag fixade kladdkaka och glass till de andra. Visst hade de varit gott men jag höll mig till min frukt.

Problemet är att jag behöver se resultat annars börjar jag tänka "lite chips! Va gör de?" mycket borde bli svaret men de gör de aldrig.
Känner mig aningen slimmare, de är inte så, men de känns bra ;)


Godnatt alla!
Kram


Dag 7!

Hej allihopa.

Måndag och ny vecka. Min lediga dag.
Den började med lunch på Thai silk med Niklas o Syster. Tog med Syster hem och hon hjälpte mig med städning och tvättning.
Tanken va att vi skulle gått ut o gått men de blev aldirg av. De blev däremot väldigt fint här hemma. =)
Fått ett helt underbart sött skal av min papputt. Bild kommer här nere!

Niklas är på fotboll i Göteborg så nu sitter jag här själv. Handlade massa god frukt och nu har jag lagat mat.
De blev kasslergratäng. Tänkte jag skulle ge er receptet, de är inte särskillt nyttigt men väldigt gott. Nästan godare dagarna efter o därför perfekt för matlådan.

5 dl grädde
3 dl Chilisås
700g Kassler
Purjolök efter smak
4 Tomater
Riven ost
Kokt ris för ca 4 pers.

Skär purjolöken i strimlor och skiva tomaten.
Skär Kasslern i skivor eller tärningar.
Vispa grädden, ej för hårt. Blanda i chilisåsen.
Blanda riset med chilisåsen, purjon och kasslern.
Lägg ner blandningen i en ungsäker form, lägg på tomaterna och strö över riven ost.
Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten fått färg.

Här nere kommer lite bilder med.
Där har vi bild på min fantastiska riskokare som är från tupperware. Kokar riset i micron. Superbra.
De är bara hälla i vattnet och riset och sätta micron på 15 min. De bränner inte fast och håller värmen jättebra om man inte ska ha de med en gång.



Här kommer veckans vägning.
Något blev väldigt konstigt, som ni kanske läste så vägde jag 106,7 kg. Dagen efter vägde jag mig o då vägde jag 103,7kg så jag vet inte hur de kom sig.
Idag väger jag iallafall 103,2 så antingen har ja gått ner 3,5kg eller 0,5kg. Känns lite tröttsamt. Man hade ju önskat mer men de går inte så fort.
Mätte även mitt midjemått idag. Tänkte jag skulle använda de i bloggen med. Dagens mått va 125cm.
Nu börjar vi en ny vecka.



Kram på er!


Dag 6

Hej!

Har inte hunnit skriva! Varit lite upptagen.
I fredags va de jobb som gällde och som vanligt middag hos B&C.
Lyckades hålla mig ifrån den traditonella glassen till efterätt. Jag unnade mig därimot en halv Xider när vi kom hem.
Allt gott kan man ju ta bort även om de är socker i. Somnade som vanligt på fredagar tidigt.
Sen va de upp o jobba i går. Riktigt kul när de börjar bli mycket att göra. De har ju varit helt underbart väder denna helgen och jag har inte hunnit njuta alls.
Direkt efter jobbet va de snabbt hem och göra mig iordning och sen iväg o hämta Niklas o hans pappa på Åby.
Därefter hem till Niklas föräldrar o äta lite o sen iväg till Rikard o Emma för att fira Rikard som fyller år idag.
Där kom utmaning nr 2 denna helgen. De va framdukat med ostbågar, chips, dipp, kina puffar, kolar m.m. Emma hade tänkt på mig o gjort mineralvatten till mig =)
Jag åt min banan och clementin och såg glad ut.

kl 00 fick jag lämna in handduken för då hade ja sånn huvudverk så jag trodde att ja skulle dö, helt allvarligt.
Varje andetag va som en hammare i huvudet. Jag kunde inte göra någonting, jag va helt säkert på att jag skulle spy.
Jag vet inte om detta är migrän men jag kan inte tänka mig att man kan ha ondare i huvudet än så. Men va vet jag?
De är nästan borta idag iallafall, ligger vara där bakom och mullrar. Har några vänner som har migrän. Va tror ni? Är de migrän?

Idag va de jobb igen! Sen har jag lyckats klämma in två kalas. Va uppe en snabbsväng hos Niklas bror o hans fru som fyller år.
Jag fick träffa Natalies lilla sötnos med. Lilla Caitlin. Hon va sååå söt o så snäll o låg bara där o gnydde.
De är nästan så man vill ha en egen ;)
Längtar till Birk kommer!

Sedan va de dags att fira Pappa. De va då utmaning nr 3 kom... Denna va välidgt svår. VÅFFLOR med GRÄDDE och sylt!
Jag hann nog ändra mig 3 ggr om jag skulle äta våfflor eller inte. De blev inga våfflor, och jag ångrar mig forfarande. Va gott de hade varit.
Däremot är jag väldigt nöjd med mig själv. =) Jag har drömt på nätterna att jag har ätit godis och varit så besviken. Ville inte att de skulle bli verklighet!

Imon är de vägning som gäller. Jag har ju vägt mig så jag vet ju. ;)
Men ni får veta imon. Denna veckan får jag lägga till lite motion också.

Kram


Dag 3!

Hej!

Nu sitter man här vid datorn igen och håller tummarna att för första gången denna säsongen Färjestad ska vinna en match!
De har inte vunnit en enda match på ordenarie tid och ligger sist. Frölunda som man kan kalla ärkefiender ligger först. De är rätt intressant för förra året var de precis tvärt om. Försöker påminna mina vänner som hejar på Frölunda att jag inte va elak emot dem förra året.
Just nu går vi emot våran första vinst men de kan ändras väldigt snabbt. De leder med 1-0 emot de andra bottenlaget Timrå.

Idag har jag varit och hämtat mina glasögon. Sätte mig i bilen o skulle köra tillbaka till jobbet, då tog jag på mig dem för att de är då ja ska ha på mig dem. När jag kör bil och tittar på TV. Helt plötsligt hade alstfalten struktur och träden löv. Har inte tänkt på att de va så illa men de va de tydligen. Mådde inge vidare efter att jag haft glasögonen i 10 min. Ögonen måste tydligen vänja sig. Får använda dem lite till o från nu ikväll. De kommer en bild här nere sen ;)

Jag är fortfarande sockerfri. De har ju gått hela 3 dagar ;) Inte varit några större problem än men de kommer nog skulle jag tro. Snart är de helg och då blir de lite svårare. Jobbar i helgen och de brukar vara en falllucka då man ofta blir hungrig framåt 12 och cheferna bjuder på fika. Men jag har har bunkrat ut med Banan, Kiwi, Vindruvor och clementiner så de ska nog gå bra. Har inte besämt mig om jag ska unna mig något på söndag då pappa fyller. Vi får se. De är lätt o falla dit helt. Jag saknar verkligen inte Cola än. Saknar inget alls egentligen men som sagt de har ju bara gått 3 dagar. Däremot julmust blev jag riktigt sugen på men de får vänta till December iallafall.

På lördag ska jag hämta Niklas o hans pappa på Åby. Försöker hitta någon som vill åka med mig o hämta dem men de går ingen vidare =(

Har laddat ner Blogg.se appen men är så dålig på att skriva på Iphonen. Blir ofta fel bokstäver eller så ändrar den ord när man inte vill o då kan man bli galen. De blir ju inte bättre heller att när man ska ta bort så blir de en massa Ä:n istället. Suck.
De är nått fel på sidan på datorn med som ni kanske har märkt så blir en del inlägg helt utan byte av rad o så blir de när jag skriver genom den vanliga hemsidan.
Så nu blir de o skriva i ett mejl skicka de till mig själv, hämta de på telefonen och klippa o klistra in de i appen. Man får ju inte vara dum ;)


kram på er alla!


Dag 2!

Hej på er! Idag har vi haft en underbar höstdag och jag har ju knappt varit utanför dörren. Jobbat hela dagen , va ute en sväng på lunchen bara. De skulle bli fint imon med så får hoppas jag kan njuta lite då. :)

Jag har lyckats hålla mig idag med, från socker alltså. En hel del frukt så brukar de funka bra :) dagens lunch blev sallad med skinka och frön m.m bild här nere.
Har inte särskiljt mycket o skriva om idag! Så de här får räcka!

Kram


Dag 1!

Idag har jag varit ledig och de är alltid svårare o vara hemma och försöka undgå socker för här finns de många fällor! Jag har städat o tvättat ordentligt idag. Började redan igår med att plocka bort sommarklänningarna och fram de få "vinterklänningar". En del sommarklänningar fick inte ens komma ner denna sommar för de helt enkelt inte gick på. De hoppas vi att de gör till nästa sommar. Även skafferiet har fått en ordentligen genomgång. De gick faktiskt inte få in nått längre. Sockret har jag lyckats hålla mig ifrån. De har inte varit så jättesvårt. Vi har ju varit på handledarkurs idag och där serverades de bullar och cola men jag höll mig till mina vindruvor jag tagit med mig. Första delen av kursen va verkligen ointressant. Niklas höll på o somna och jag förstår honom. Andra delen va mycket bättre. Bäst va ju helt klart boken man fick men en toppenbra planering. Var man ska börja, vad som ska kunnas innan de är dags att gå vidare. Nu ska vi bara skicka in papprerna och invänta intygen. De ska bli intressant de här =) Nu har ja ätit mig en halv pizza. Inte bra men de fick bli så. Framför allt har ja ju satsat på att hålla mig undan socker och chips. Så Pizza får funka idag! Kram på er!

Tillbaka till verkligheten!

Nu är helgen slut och vi är tillbaka i Borås. Helgen har spenderats i Stockholm hos Niklas moster. Vi åkte med Bus4U upp och de va perfekt. Hela vägen upp lyssnade jag på p3 dokumentärer bland annat om Svartenbrant och Morden på stureplan 1994. När vi kom upp åt vi lite lunch på Vapiano som låg precis vid City teminalen. Sen mötte vi upp moster och vandrade hem till henne. Kvällen spenderades på Bede, en restaurang på Rörstrandsgatan. Lördagen träffade jag min goa Johanna som flyttat till Stockholm. Hon bor på krypavstånd från Niklas Moster. Perfekt. De va underbart att träffa henne igen. Saknar henne varje dag på jobbet. Sedan åkte vi vidare till Djurgården o Skansen akvariet. Jag hade kollat att de skulle stänga kl 17 så vi va där några minuter efter 16. Då visade de sig att entren stängde kl 16 så de blev ingen Skansen =( De blev några gott o dricka på Norrmalmstorg och lite Thaibuffe innan de va dags för kvällens höjdpunkt. Lena PH på cirkus. De va percis så bra som jag trodde de skulle va. Annorlunda koreografi och andra roliga inslag. Rekommenderas starkt! Efter de blev de goda drinkar på en bar vid namn "TVÅ" på Rörstrandsgatan. Hemresan igår kändes betyldligt längre kan ja säga. Men så är de ju alltid. De blev lite mer dokementärer om bland annat flodvågskatastrofen. De va rätt inressant, jag va inte så insatt i de politiska som följde. Att Svenska UD skötte de så fruktansvärt dåligt. Idag har vi varit på synundersökning. Niklas till körkortstillståndet och jag för ja har lite problem med synen. Och som jag trodde så behövde ja ha glasögon när jag tittar på TV och kör bil. Så på Torsdag ska ja åka o hämta dem. Då blev man 2000:- kr fattigare. Idag tar jag tag i mitt viktproblem igen. De har aldig funkat men jag måste tro att de gör de denna gången. Nu ska jag försöka ta bort allt uppenbart socker. Cola framförallt. Unnar mig nog nått när pappa fyller år på söndag men de är också enda gången. När de är födelsedag fram till jul. Tänkte dela med mig om min kamp. Bland annat genom att väga mig 1 gång i veckan o skriva resultatet. Ni får lova att inte dömma mig. Dagens vikt, och start vikten blir (med kläder) 106,7kg. De gör ont men jag har bara mig själv o skylla. Men håll tummarna o heja gärna på mig! Till kvällsmat blev de Sallad med Tomat, Gurka, Babyspenat, Lufttorkad skinka och nötter. Kram på er!

Höstrusk!


Nu är de höst!

Då va helgen över sen länge, till och med måndagen är över. Jobbat hela helgen och idag med. I vanliga fall är jag ledig på måndagar men ska va ledig på fredag då vi åker till stockholm.

I lördags va vi uppe hos Malin i lukas. Blev bjudna på tacos, mums! Vi äter knappt de hemma. Niklas är inte så förtjust i tacokrydda så försöker alltid krydda köttfärsen med annat och tyvärr blir de allt för sällan bra. Men när Malin gör de blir de alltid gottit :) de blev en massa prat men även spel. Testade ett nytt spel de hade köpt. "kampen mellan kvinna och man" tror jag de hette. Männen skulle svara på "kvinnliga" frågor och tvärt om. Lite diskriminerande faktiskt med riktigt roligt. Blev en toppenkväll. :)

Nu är de bara 3 dagar kvar till
Stockholm. Där vi ska bo hos Niklas
Moster. Blir nog lite shopping och om jag får bestämma kanske Skansen. Men framför allt ska vi titta på Lena PH på cirkus :)

Ikväll har jag bakat till mina chefer. Blåbärsmuffins blev de av amerikanska blåbär från deras trädgård. Älskar o baka men vet inte var jag ska göra av de. Frysen är full, Niklas äter inte sånt o jag behöver de verkligen inte! Så de fyller jag upp chefernas frys istället :)

Bild på mega blåbär :)


God Natt mina vänner!


Sommar i oktober!

Idag är är de första oktober. De kan man inte tro när man tittar ut genom fönstret! De är rena rama sommarvärmen ute.
Jobbat idag och haft en hel del att göra. Efter jobbet blev de en sväng till stan o leverera en födelsedagspresent till Maria som fyller år idag. Fick se hennes underbara lägenhet med.
I stan blev de ett par bhar och ett par leggings. :)

Nu tittat jag på ett rykande färskt Gossip Girl direkt från USA. Unnat mig lite glass med. Blir o slappna av
Lite innan de är dags o göra mig i ordning. Ikväll blir de middag hos Stanowski-Georgsson :)


Kram på er!


RSS 2.0