28 September 2009

Tjoo på er alla.

Nu är ja tillbaka från sjukdommar o en massa skit.
Förkylningen va väl inga problem, lite trött o sådär. Men de som kom sen är värre, ja tror att ja aldrig har varit så orolig över min egen hälsa. Min astma va så dålig när ja vaknade i fredags att ja all min kraft och ork gick till att försöka få luft, ja kunde knappt prata. Att då få ringa till jobbet och försöka få fram hur dålig ja va, o inte få någon som helst stöttning, de gjorde nog ondast. Ja kunde inte bli upprörd för då fick ja ingen alls luft, men de kommer efteråt. Ja vågade inte ens somna, ja kanske slutar andas i sömnen. 
Men ja får skylla mig själv att ja blev så dålig, på semestern och i Årjäng rökte ja alldeles för mycket. De får de vara slut med. 
Lördagen hade de blivigt lugnare med andningen, men då kommer krampen istället. Ja ni som har astma vet va ja pratar om. Just nu är de mycket bättre, nu är de slemmet som är värst. Som sagt, ni som vet förstår va ja pratar om.  

Idag har ja egentligen bara handlat, inte så mycket mer. Just nu är de hockey =)

Ja har funderat en hel del idag på va ja är bra på, va ja brinner för och vad som är viktigt för mig.
Jag har kommit fram till att jag är bra på mitt jobb, kanske inte så mycket teknik eller utseende på grejerna ja gör(fast ja gör ju rätt fina grejjer ;)),  utan att mitt sätt emot kunderna. Ja tycker att ja gör ett bra jobb i kassan, kanske inte just när de gäller merförsäljning. De finns andra som är bättre på de än jag, men just att få folk att va bekväma i våran butik, service och alltid få ett leende när de kommer. De är alltid roligt att ha som mål att försöka få en surpuppa att le när de går ifrån brändmarks.

Ja är en väldigt bra flickvän, tycker iallafall min pojkvän. HAHA! 
Ja är en bra vän. Ja är duktig på hockey, nu menar ja inte på o spela själv, men ni förstår. 
Va är ja mer bra på? Hmm. De här är va ja har kommit på än sålänge, de gäler att inte tänka för mycket. För då blir man bara osäker.

Va är du bra på?

Puss


21 September 2009

Då va man hemma från Årjäng.
Va riktigt roligt i år med. Stor marknad och trav på lördagen.
Vo fick ju otroligt väder på lördagen med.
Fredagen kom vi upp vid 18, då blev de lite fika med kladdkaka och grädde som ja hade bakat, de va uppskattat =). Sen packade vi ner lite öl och drog oss ner emot maknaden. Rätt mycket folk, lagom mycket folk kan man säga. Emma o Rickard åkte lite karuseller, fattar inte hyr de vågar. De sätter ju upp de där grejerna på några timmar, ja kan inte förstå hur de håller ihop.
Sen åt de äldre, mina föräldrar, Pia o Thomas, Kicki o Ulf, Titti o Micke kålsoppa. Sen gick de upp till husbilarna och vi gick med. Blev lite Jatzy innan de blev lite spillt rödvin o lite sura minner, men de ordnade sig och vi hamnade nere på marknaden igen. Där insåg vi att Dökött spelade, niklas blev heeelt galen. De är ju Havy, från Hjalle och Havy. Minns ni dom? De va ju med i på rymmen, skrev ju låtar om bland annat Lasse Kroner. Iallafall gillar Niklas dem och tydligen Rickard med, de stod och hoppade framför scenen med typ 10 andra, de va la runt 14-15 år. HAHA! Rickard fick sjunga med dem med, de va de dåligaste de hade hört på 10 år sa de. =)..
Sen gick vi hem o la oss.
På lördagen vakande vi vid 8a och gick upp, vi va säkra på att vi skulle få flytta husbilen, de har vi fått göra de andra 2 åren. De slapp vi i år, åt lite frukost och sådär sen när klockan närmade sig 11 gick vi ner till marknaden igen, vid de laget lyste solen och de fanns inte ett moln på himlen, underbart.
Vi gick där en sväng och Niklas hittade 3 t-shirtar han köpte, ja hittade en med Linkin Park, men såklart fanns ju bara den kvar i barnstorlekar. Vi gick uppåt vid 12.30 igen, Jag, Niklas och Emma. 13.20 började travet.
Vi hade lagt ihop till en V5 allihopa, men den sprack redan i2 loppet då en 550-oddsare vann. Illa, men vi hade ju valt hästarna enbart efter namn. haha.
Jag och Emma körde lite ihop, vi valde en häst i varje där vi sattsade 20 Vinnare o 20 Plats. Emma satte lite själv också. Vi fick in 2 på plats och 1 som vinnare ihop och Emma fick in 2 riktiga högoddsare på plats. Ihop gick vi ungefär minus 200kr, men totalt gick Emma plus 20kr och jag minus ungeför 100kr. Så de va väl godkänt.
Sen blev de lite tjöt o lite vin o sädär vid husbilarna, Rickard blev lite nanig så han fick gå o lägga sig en stund. Tanken va att vi skulle ta en sväng till marknaden o sen tillbaka o göra lite mat, men de blev att käka på marknaden igen, några åt lite langos, en del åt kålsoppa. Ja o Emma åt kebabrulle, men de va ingen vidare.
Niklas fick gratis korv, kondom och brosch av Socialdemokraterna så han va sket nöjd. HAHA!
Vi gick ner för att titta på Dökött som skulle uppträda lördagkväll med, men efter att väntat 30 min efter att de skulle uppträtt frågade vi djn, då visade sig att de skulle inte spela fören efter 2 timmar, då gav vi upp Ja Emma o Niklas. När vi nästan va tillbaka så ringer Rickard, då har han vaknat och va nere vid öltältet. De va bara hämta honom igen, sen gå hemmåt. Påvägen hem hade Niklas o Rickard jätte kul med ett sopställ, kommer bilder på de. Blev lite tjöt med Resten av gänget som satt inne i mor o fars husbil och sen blev de natti.
På söndagen va de inte alls så bra väder, ja o Niklas gick en sväng på marknaden och ja hittade ett fint rosa kakfat. Vi drog hemmåt vid 12:30 men stannade o käkade på en restaurang i Håverud, precis vid vattnet där. Mysigt.

Idag har ja varit ledig, vaknade med ork o energi. Den är heelt borta, känner mig riktigt hängig.
Niklas har blivigt dålig idag på jobbet, snuvig o också riktigt hängig.
Snart börjar Hockeyn, Så underbart, ja har längtat nått fruktansvärt ju.
Färjestad - Skellefteå på 2an, missa inte de. Precis ätit min sista Pizza för i år med, den va inte god, men de va la bra de.

Har gjort upp lite mål.

-   Min målvikt kommer att ligga på 75kg

-   10 Kilo ska bort innan jul.

-   Varken chips eller pizza mer i år.

På torsdag blir de antagligen Viktväktarna. 
Nu kör vi.

 

 


14 September 2009

Då har ja jobbat första dagen efter semestern, började kl 12 så de va lättstartat.
Va riktigt roligt o träffa alla igen, saknat dom ju. Kände mig lite förvirrad i början, tur att ja hade mitt sorgbinderi att göra. Va bara 4a så de gick ju väldigt fort. Sen blev de budkörning, de va faktiskt roligt. Hämtade Niklas också imellan så han kunde sitta kvar o passa bilen =)
Sen blev de lite handling och sen hem o göra fruktsallad. Gottit.

Har inte varit så svårt att motstå några fällor, gick förbi Cafet Tant Grön, luktade väldigt gott med nybakta kanelbullar. =) Åt lite vaniljvisp till fruktsalladen, men min sambo sa att man kan göra de. Ja lyssnar allrid på min älskling.

Längtar till helgen, funderar på att baka nått gott till resan upp till Årjäng.


Detta inlägg blev otroligt ointressant. Haha
Puss på er.!


Ishockey

Snart är de dags för hockeysäsongerna att dra igång.

ALLSVENSKAN!

Allsvenskan börjar på onsdag för BHC med borta möte med Växjö.
Försäsongen har inte direkt varit bra för Borås, tror att de blev bara en eller två vinster. De är ju ingen vidare, dock har de ju visat sig väldigt ofta att försäsongen och träningsmatcher inte alls brukar spegla hur de ser ut sen när de är riktiga matcher. Inledningen kan ju inte bli värre är förra året, då blev de väl inte en vinst på de 10 första matcherna eller nått liknande. Jag tror inte att de kommer gå sådär jättebra för BHC i år. Blir nog rätt långt ner. De har ju kortat ner Allsvenskan i år med 2 lag, ändå blir de 7 matcher mer i år för varje lag då de möter varje lag 4 ggr. Får väl se hur de klarar de första matcherna utan Remstam som ju är avstängd efter att kört på domaren. Onödigt.
BHC själv säger sig ha ett bättre lag i år än innan, vet ej om ja tror på detta men de får väl visa sig. Framför allt är jag orolig över målvakterna, tror inte de kommer hålla måttet. Själv hade ja hoppats på Idoff i år med, men d kan man väl se sig i stjärnorna efter. Emil Beijmo är en intressant kille tycker jag, aldrig sett han spela med han är ju från Färjestad senast så. Han gick på ett TryOut kontrakt, så får la se om han blir med i truppen, men va ja förstod så va de nöjda med honom iallafall.
Lite av mina gissningar över Allsvenska resultatet.


1. Leksand
De ska vara rätt överlägsna i år också. Värvat fina, dock gamla, färjestadspelare.
Kommer kunna se Pelle Prestberg, Peter Nordström och Thomas Rhodin i Borås ishall. Gillar Vi. =)

2. AIK
Tror att Christoffer Heino-Lindberg kommer att rädda dem mycket i år.
Om han bara inte blir skadad.

3. Mora.
Ja vill ha Mora i Elitserien. Men de har bytt mycket i sitt lag i år. Så de blir nog svårt.

4. Malmö
Jätte svåra o förutspå hur de går för dem i år. Hoppas att lyckas bättre.
För att inte fansen ska ge upp så måste de prestera. En mega arena, o inget att fylla den med. De är illa.

5. Björklöven.
Man minns aldrig Björklöven direkt, inte ja iallafall.
De är bra, men kommer aldrig komma upp i elitserien som de ser ut nu.

6. Västerås
Inte hört så mycket om dem i år, men de brukar ju aldrig direkt förvåna heller.

7. Växjö.
Folk värkar tro på dem i år. Inte jag.

8. Almtuna.
Heller inte ett lag som kommer imponera i år, bättre va de förra året.

9. Oskarshamn.
Kan nog skrälla lite i år, inte förlorat på försäsongen va ja vet. Har Tommy Salo som tränare.

10. Bofors.
Bt tror på 13de plats, tror inte de kommer tillåtas.

11. Borås
Tror inledningen av säsongen kommer bli skrämande lik förra året. Men de rycker upp sig lite när de spelt ihop sig.

12. Sundsvall
Tror aldrig på Sundsvall.

13. Troja Ljungby
Kan inte hävda sig som förra året.

14. Örebro.
Orrsten kommer göra en del poäng. Fått Mark "in the park" Owoya i mål.
Kanske kan rädda upp dem någon plats.




Va tror ni?

12 September 2009

Nu har ja inte skrivit på ett tag.
Sista semesterdagen är avklarad igår.

Förra helgen va vi ju Helsingborg, o självklart börjar de med att min förbannade bil, som aldrig är något problem med annars, inte vill tilllåta mig o växla. Lyckades iallafall komma ut till pappas jobb där vi fick låna hans bil. Rätt gött faktiskt imed att han både har GPS och automat.
I Helsingborg hade vi bokat ett hotell som heter Hotell Maria, ligger mitt emot Maria kyrkan om ni vet va den ligger, alltså mitt i smeten.
Hade bokat ett Tura-paket, då ingick 2 nätter, en middag på deras Tapas-resturang och en flaska vin, sen på lördagen va de tur- o returbiljetter Helsingborg - Helsingör, macka och öl på båten.
De va mysigt allting, de har olika teman på rummen, vi bodde i "Pampig barock".
De enda tråkiga va att självklart va de ju sketväder.

Med bilen har de ordnat sig, fick lämna in den i dalsjöfors. Då gick de inte växla alls, inte ens med bilen avstängd. Mamma o pappa fick bogsera den från Sjöbo till Dalsjöfors. Va rädd att de skulle bli väldigt dyrt, men de visade sig att efter mekanikern hade luftat och bytt olja så funka den igen. Han visste dock inte om de håller i sig, de kan läcka, och då måste en cylinder bytas. Håll tummarna!

I onsdags tog vi en sväng till Visko i skene, Ja Niklas o Emma. De fanns såå mycket fina skor, men man är ju inte direkt miljonär så de fick bara bli ett par, på rea =). Skulle egentligen köpt stövlar men de finns inga som funkar för mig, alldeles för breda vader. Konstigaste är att de fattas precis lika mycket nu som de gjorde innan ja gick upp i vikt. De är la de enda som inte fettet har fastnat.
Finns ju stövlar med XL skafft, men de är ju inte dom ja vill ha. Självklart.
Efter Vi lämnat av Emma blev de en sväng till jobbet o hälsa på, skulle även kolla schemat till nästa vecka. Va kul o se alla igen. =)
Sen blev de mat, vid 18-19 hämtade Rickard och Emma oss. De blev Göteborg och Sticky Fingers, där spelade Mikael Åkerström och hans deathmetal band. Rickard skulle fota, och vi hade inget annat att göra. Kan säga att de är inte direkt min musiksmak. Själva musiken om man säger är helt oki, men klarar inte allt de där skrikande.
Ändå roligt att komma iväg o träffa folk.

Igår va de god mat som gällde. Niklas och hans Farmor o Farfar och Mamma o Pappa skulle på Svamp och vin kväll på Färgeriet. Jag valde att inte hänga med för ja äter inte svamp, de kändes lite onödigt. Så jag och Lovisa, Davids syster gick till köket o käkade. Väldigt mysigt o trevligt. Väääldigt god mat =)  Vi satt ute och tjötade, åt glass och irish coffe till typ 23, sen gick vi till Färgeriet där ju Niklas, John och David var. Niklas hade vunnit svamptävlingen, gissning på olika svampar, Annelise Niklas mamma kom 3a och hans pappa kom 4a =).  Sen blev de mycket mer vin med kokarna och kvällen, eller morgonen avslutades väl vid 5. Haha.

Idag blir de vääldigt lugnt. Snart är de dags o börja jobba igen. Nästa helg blir de Årgäng med Mor och Far, Hansens och Emma =).

 

Kram på er alla.


1 September 2009

Jaha då va man hemma från Bulgarien, har varit hemma en vecka nu.
Har inte orkat skriva bara.
Den 18 augusti åkte vi, på kvällen. Va såå nervös inför flygningen, men de gick ju jätte bra som vanligt.
Vårat hotell va ju väldigt bra, förutom så fruktansvärt arogant personal. Gillade vi inte.
Kom ner till hotellet vid 2 på natten och då va de bara o kolla lite på rummen, tjöta lite o sen va de kudden som gällde. De två första dagarna va de mest bad o sol som gällde, hela veckan va de iförsig. Första kvällen lyckades vi fjäska till oss en flaska champange till middagen. De va inte illa, den va till och med god.
Ja rekommenderar inte Bulgarien om man vill ha god mat, iallafall inte Sunny Beach. Bara turistmat överallt. Vi hittade en bra italiensk restaurang där vi åt lunch flera gånger. Hade en helt otroligt god Pasta Carbonara.
3dje natten va inte alls rolig för min del, hade käkat på en värdelös restaurang och ja hade fått dåliga kycklingvingar. Mådde inte bra, varken i magen eller i huvudet och blev väääligt förskyld. Ja va helt säker på att ja hade fått Svininfluensa, hade ja haft feber så hade ja nog haft de med. Haha.
Somnade väl när de började bli ljust. Då hade ja väldig hemlängtan. Men de blev bättre.
Lukas körde golfbil 2 ggr, ja o malin satt bak, bakofram om man säger. Mådde lite illa, men de va kul. Ett väldigt bra sätt att se Sunny Beach o veta vart man ska ta vägen o så.
Vi va med Malin o Lukas på stranden en dag, de va en väldigt fin strand. men de kostar ju med, typ 40 spänn för solstol och 60 för pasasoll. Då är de bättre vid poolen, där är de gratis =)
De va en väldigt härlig resa, hade bara maten varit bättre o ja sluppit fått så svårt med astman så hade de varit perfekt. Tack Malin o Lukas för en trevlig semester.



      Våra resekamrater =)                                     Poolområdet
mer bilder på facebook.

När vi kom hem tog vi några lugna dagar, tvättade och sådär.
Träffade Rickard och Emma en del, festade lite o så.

Igår åkte vi ner till Halmstad för att titta på trav, så tråkigt för de regna väldigt mycket.
Favoriterna vann hela tiden också så de gick inte vinna några direkt pengar.
Efter travet tog vi och käkade gott på Harrys o sen tillbaka till hotellet.
Idag har vi tagit en sväng i halmstad o shoppat lite o så. Hittade lite roliga grejer, mina klänningar som ja har sett hela sommaren som inte funnits i min storlek, och alldeles för dyra. Nu hittade ja dem i halmstad för halva priset, i min storlek =). Så ja köpte två.
Sen blev de vidare till Kungsbacka och Freeport.
Hittade en del där med, Här kommer lite bilder.




Mina klänningar                   Häftiga Pumps                              




            Lila ska de va i höst med, Vero Moda och HM






Önskelista! =)




JA! jag är skogalen =)

Puss på er.


RSS 2.0