Onsdagen den 9 Februari
Halloj! Hoppas ni tyckte om de fina krukorna ja la ut i förra inlägget.
De kommer att komma mer bilder på nyheter.
Idag har de varit jobb för hela slanten. Vi har haft en hel att göra idag men förväntar oss inte särskillt mycket imorgon då de ska komma en jäkla massa snö igen. De västa är att ja är rätt splittrad. Jag tycker ju att de är mysigt när de är vitt ute, de är ju jobbigt i trafiken och de blir halt. De är ju faktiskt bara Februari så de ska inte bli vår än. Nu blir säkert folk lite tjuriga på mig. Men ja är ju iallafall ärlig ;)
Idag har ja gort något som hette kinesisk köttfärs i pitabröd. Stekte bara först vitkål ihop med champinjoner och gul lök tills de blir mjukt. Tog sedan av grösakerna och stekte blandfärs med salt peppar och kalvfond (eller köttfärsbuljong) sen tillbaka med grönsakerna ibland köttfärsen och stek lite till. Alldeles på slutet blandade jag i lite solrosskott. Serverade i pitabröd ihop med en dressing jag blandade creamfraiche och thai-chilisås.
Nästa gång ska ja nog tillsätta nått som är lite starkare i färsen. Typ Sambal olek. De är kul o göra något nytt. Sen får man förbättra de lite. =)
Har även gjort Parfait idag. Ja o Älsklingen har 5årsdag på fredag och de tänkte vi fira med 3 rätters på lördag.
Då tänkte ja att de skulle bli parfait till efterätt. Här kommer lite bilder o beskrivningar.
Innehållet med ett fel. De ska va florsocker i ställer för vaniljsocker.
Började med att sära 4 ägg och sparrade ägggulorna. Tillsätter 4 msk florsocker och vaniljfrön från vaniljstång. Jag tog en halvvaniljstång. (Vaniljfröna är de som ser ut som snus ;))
Vispade detta lite poröst.
Vispade sedan 3 dl grädde lite halvhårt (i filmjökskonsistens ungefär) och blandade i det i äggblandningen. Receptet sa 2,5 dl grädde men jag va rädd att de skulle bli lite för mycket vanilj.
Häll sedan upp i en form och låt stå i frysen minst i 5-6 timmar.
Vi får väl se hur de blir.
Natti på er!
De kommer att komma mer bilder på nyheter.
Idag har de varit jobb för hela slanten. Vi har haft en hel att göra idag men förväntar oss inte särskillt mycket imorgon då de ska komma en jäkla massa snö igen. De västa är att ja är rätt splittrad. Jag tycker ju att de är mysigt när de är vitt ute, de är ju jobbigt i trafiken och de blir halt. De är ju faktiskt bara Februari så de ska inte bli vår än. Nu blir säkert folk lite tjuriga på mig. Men ja är ju iallafall ärlig ;)
Idag har ja gort något som hette kinesisk köttfärs i pitabröd. Stekte bara först vitkål ihop med champinjoner och gul lök tills de blir mjukt. Tog sedan av grösakerna och stekte blandfärs med salt peppar och kalvfond (eller köttfärsbuljong) sen tillbaka med grönsakerna ibland köttfärsen och stek lite till. Alldeles på slutet blandade jag i lite solrosskott. Serverade i pitabröd ihop med en dressing jag blandade creamfraiche och thai-chilisås.
Nästa gång ska ja nog tillsätta nått som är lite starkare i färsen. Typ Sambal olek. De är kul o göra något nytt. Sen får man förbättra de lite. =)
Har även gjort Parfait idag. Ja o Älsklingen har 5årsdag på fredag och de tänkte vi fira med 3 rätters på lördag.
Då tänkte ja att de skulle bli parfait till efterätt. Här kommer lite bilder o beskrivningar.
Innehållet med ett fel. De ska va florsocker i ställer för vaniljsocker.
Började med att sära 4 ägg och sparrade ägggulorna. Tillsätter 4 msk florsocker och vaniljfrön från vaniljstång. Jag tog en halvvaniljstång. (Vaniljfröna är de som ser ut som snus ;))
Vispade detta lite poröst.
Vispade sedan 3 dl grädde lite halvhårt (i filmjökskonsistens ungefär) och blandade i det i äggblandningen. Receptet sa 2,5 dl grädde men jag va rädd att de skulle bli lite för mycket vanilj.
Häll sedan upp i en form och låt stå i frysen minst i 5-6 timmar.
Vi får väl se hur de blir.
Natti på er!
Kommentarer
Postat av: Pia
Så Mums gott det lät med röran i pitabrödet :)Grattis till era 5 år i förskott :) Kram till er båda.Vi är bara 20 år före er.I augusti så är det så :)Ha det så gott :)
Postat av: Rickard "Batman"
Nu vet jag vad jag ska bjuda på när jag och Emma firar 5 år ;)
Grattis!
Trackback